juni 22

0 Reactie(s)

Succesvol veranderen door inzicht in Drijfveren

In veranderprocessen spelen veel factoren een rol. Een van de factoren die van groot belang is om rekening mee te houden bij verandertrajecten is de drijfveer of de diep gevoelde waarden die mensen drijft.

veranderprocessen waarbij geen rekening wordt gehouden met deze waarden, zijn zeer vaak mislukt. Voor het succesvol leiden en beinvloeden van een verandering/ verbetering is het van belang om te starten met het aansluiten op de dominante bestaande waarden. Wat drijft deze organisatie nu vooral? Is dat controle of eerder succes? Is het innovatie of eerder macht? Met behulp van de methodiek van Spiral Dynamics maak je een rontgenfoto van de huidige waarden, van individuen, teams en de organisatie als geheel. Vervolgens bouw je een route naar de gewenste dominante waarde, of naar een waarde die je nodig hebt om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden. Helemaal afgestemd op je eigen branche en situatie en de te verwachten toekomst. 

Spiral dynamics is een model dat bewustzijnsontwikkeling beschrijft, op zowel persoonlijk als collectief niveau, gebaseerd op het werk van Dr. Clare W. Graves, Professor Emeritus psychologie aan het Union College in New York, Verenigde Staten. Het model is uniek, omdat het niet start bij gedrag, maar bij de dieper gelegen waarden. De onderstroom in de organisatie wordt zichtbaarder en herkenbaar. Hierdoor kunnen veranderleiders en change managers  de verandering veel effectiever leiden.

 

 


Mogelijke ook interessant voor jou:

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Vol passie werken en in balans leven terwijl jij succesvol onderneemt en groeit?